Aday öğretmenler için KPSS kalkmadı

Meclis Genel Kurulu, dün gece yarısı torba yasa görüşmelerini tamamladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Eylül 2014 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aday öğretmenler için KPSS kalkmadı

DÜN GECE YARISI ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Torba yasa görüşmeleri, dün gece yarısı, 04:49'da sona erdi. Memurlar.net olarak iki gündür bu tasarıyı saat saat takip ettik.

Ancak bazı internet sitelerinde, dün geceki görüşmelerde, öğretmenliğe atamada KPSS'nin kalktığı yönünde haberler yapılmıştır.

Bir delinin kuyuya attığı bu taş misali bu iddia büyümüştür. Bazı adaylar, bu uydurma habere inanarak KPSS'nin kalkıp kalkmadığı yönünde memurlar.net'e sorular yöneltmektedir.

Bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Dün veya önceki günkü Meclis Genel Kurulu görüşmelerde öğretmen atamalarına veya KPSS'ya ilişkin ne önerge verilmiştir ne de verilen bir önerge kabul edilmiştir. "Aday öğretmenler için KPSS'nin kalktığı" yönündeki iddialar sadece hit almak için yapılmış masabaşı haberlerdir.

ATANACAK DEĞİL ATANAN ÖĞRETMENLE İLGİLİ DÜZENLEME VAR

Atanacak öğretmen adayları ile ilgili değil ama atanan öğretmenler için yapılmış bir değişiklik vardır. Mecliste, Mart ayında kabul edilen 6528 sayılı Kanuna göre, atanan öğretmenlerin 1 yıl sonra asil öğretmen olabilmesi için yapılacak olan yazılı ve sözlü sınavdan başarılı olması gerekmektedir. Bu düzenlemedeki "yazılı ve sözlü" ibaresi, torba yasadaki bir değişiklik ile "yazılı ve/veya sözlü" olarak değiştirilmiştir. Ancak dikkat edileceği üzere bu düzenleme atanacak öğretmen adayı ile ilgili değil, atanan öğretmenin 1 yıl sonra asil öğretmen olmasına ilişkindir. Atanacak öğretmenlerin KPSS ile alınmasında hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Bu konuyu 10 Ağustos tarihinde yayınladığımız haberde geniş olarak açıklamıştık. Tıklayınız.

Üyelerimize duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber